Popraskaná vajíčka

Je spousta způsobů jak nazdobit velikonoční vejce a je to rozhodně příležitost k rozvinutí fantazie a představivosti.

Tento způsob, který jsme pro Vás připravily využívá části postupu pro ubrouskovou techniku. Jen ten ubrousek se nepoužije. Je to jednoduché a přesto originální a pěkné. Vajíčka a nejen tato, můžete potom usadit do hnízda ze sisalového provázku. Návod na jeho výrobu najdete zde.

Pozor! Nemalujte vejce, která chcete později jíst. Skořápka vajíček je pórovitá a barvy nejsou určeny ke styku s potravinami!
 

Potřeby Potřeby:
Barvy UT COLOR ( bílou, oranžovou, žlutou, zelenou), UT Krakel - praskací lak, vyfouknutá velikonoční vejce, plochý štětec č 8. - 12. Všechny tyto potřeby můžete zakoupit v našem e-obchodě, samozřejmě mimo vajec :-) .
UT COLOR - bílá 1. Vajíčko natřete bílou barvou UT COLOR.
Tip: Propíchněte špejli špendlíkem a navlečte vajíčko, nechte kousek prostoru a propíchněte špendlíkem i na druhé straně.

Při natírání tak můžete držet špejli a otáčet nahoru a dolů podle potřeby. Neumažete si ruce a na vajíčku nebudou otisky prstů. Při schnutí můžete špejli s vejcem zapíchnout např do florexu nebo polystyrenu. Barvu a lak, ale dobře roztírejte, aby nestékala a nedělala na vajíčku boule.
 

UT Krakel 2. Potřete lakem UT Krakel. Lak bude suchý už asi za 2 hodiny, ale je lépe nechat ho důkladně proschnout min. 6 hodin - nejlépe přes noc.
UT COLOR 3. Nyní barvu UT COLOR. Praskat začne téměř okamžitě. Nenatírejte jíž popraskaná místa. Znovu by nepopraskala.


Vytisknout