Barevné okno

Potřeby:

Barvy Windowcolor, konturu Windowcolor , šablonu, fólii.

Malování pomocí barev window color je velmi jednoduché, ale přitom se pomocí nich dají vytvořit senzační věci. Windowcolor se dělí na kontury a barvy. Kontury mají tužší konzistenci než barvy a mohou být v různých barevných odstínech. Nejčastěji je to černá, zlatá, stříbrná a měděná.

Barvy jsou řidší než kontury a v mnoha odstínech podle nabídky jednotlivých výrobců. Také se setkáte s různou kvalitou od nejlevnějších kdy 60 ml stojí kolem 40 Kč až po 80ml za cca 120 Kč. Cenový rozdíl je samozřejmě dán kvalitou. Barvy vyšší cenové úrovně méně blednou, lépe se s nimi pracuje apod. Přesto není dobré zavrhovat ty levné. Učíte-li se s nimi teprve pracovat, chcete si jen vyzkoušet tuto techniku nebo si hrát s dětmi pak je určitě využijete. Na druhou stranu, pokud už máte určité zkušenosti a chcete si vytvořit i nějaký složitější výrobek, hodně náročný na čas, budete určitě chtít, aby vám vydržel. Nestrávíte přeci několik hodin práce nad něčím co za týden nebo měsíc vybledne. Potom doporučuji sáhnout po barvách kvalitních.

1. Šablonu s obrázkem, který chcete malovat vložte do fólie ( případně pod ni ) a konturou obtáhněte obrysy. Nechte zaschnout 2-3 hodiny.



2. Barvami vyplňte obrázek. Odstín barev bude nejdříve mléčný, ale postupně se bude měnit k jasným odstínům. Doba schnutí závisí na tloušťce výplně, ale nejvíce 24 hodin.


3. Po zaschnutí obrázek loupněte z fólie a umístěte na okno či jiné místo. Pozor, spojí-li se dva konce k sobě, např. při oddělování od fólie, těžko je od sebe někdy dostanete.


Vytisknout