Květiny

Potřeby:
Nůžky a kombi kleště, nejlépe s dlouhým nosem. Třípramenný provázek Twist-Art: oranžový cca 30cm, tm. zelený cca 50 cm. jednožilný provázek Tvist-Art žlutý 40 cm. Květinářskou pásku zelenou a květinový drát, také zelený.

1. Nastříhejte oranžový TWA (Twist-Art), zelený na listy a oranžový na okvětní lístky. Jejich délka by měla být 12cm. Zelený, ale nestříhejte celý, protože budete potřebovat na omotání stonku. Stačit bude 4-5 lístků. Potom oddělte od sebe jednotlivé prameny.
2. Stočený pramen narovnejte a od prostřed začněte rozbalovat. Chce to trošku cviku, ale brzy jistě získáte správný grif. Nerozmotávejte jej ale celý. Od vrchního konce nechte asi půl centimetru a od spodního 2 cm nerozmotané. Tím máte okvětní lístky. Ze zeleného TWA stejným postupem získáte listy. Pestíky udělejte ze žlutého TWA, který je jednožilný ( je slabší než třípramenný ) nastříhejte několik 5 cm kousků a ty na konci asi centimetr rozmotejte.
3. Poskládejte k sobě pestíky a ve spodní části přelepte, nejlépe oboustrannou lepící páskou. K tomu potom postupně přidávejte okvětní lístky. Mnou použitý TWA byl z tmavě a světle oranžové barvy, které se střídají.
4. Celý květ ve spodní části omotejte květinářskou páskou. Na květinovém drátku udělejte očko a pevně obtáhněte kolem stonku. Nejlépe si pomůžete kleštěmi.


5. Zbylý zelený TWA úplně rozmotejte a drátek začněte omotávat z vrchu tak, aby se zakrylo i očko a pokračujte dolů. Po asi 7 cm přidejte lístek ( přilepte oboustrannou lepící páskou ) a obmotejte kolem. Takto pokračujte až ke konci drátku. Dole zajistěte opět lepící páskou a pro jistou můžete na drátku udělat uzlík.


Vytisknout